logo
Пн-Пт - з 9:00 до 19:00, Сб - з 10:00 до 17:00
Коли знімається брекет-система після операції? Як утримується результат?

Коли знімається брекет-система після операції? Як утримується результат?

Брекет-система знаходиться на зубах пацієнта і після операції. З її допомогою фіналізується положення зубів і остаточно встановлюються правильні контакти між верхньою та нижньою щелепою. Зазвичай цей процес займає до півроку.

Перший час нове положення фрагментів щелеп утримують титанові пластини, якими вони скріплені. Потім кісткова тканина зростається і пластини можна знімати, хоча це не обов’язково. Раніше фрагменти щелепи фіксували дротом – так званим кістковим швом. Цей метод давно не застосовують, так як така фіксація недостатня і фрагмпенти можуть зміститися – тоді операцію доведеться переробляти.

Коли брекет-система знімається, встановлюються ретейнери. Це спеціальний дріт, який приклеюється до зубів зсередини. Ретейнер може бути і знімним – прозора капа або пластинка (Хоулі-ретейнер). Його мета – запобігти мінімальним зміщенням зубів, як і після звичайного ортодонтичного лікування. Глобально ж результат лікування утримується правильними контактами зубів верхньої і нижньої щелепи.